aloë vera zonnebrandaloë vera zonnebrand

Aloë Vera zonnebrandcrème

Is je huid verbrand door de zon? Smeer dan aftersun met Aloë Vera. Omdat Aloë Vera sterk hydraterend is en verlichting biedt, is dit een populaire oplossing. Maar let op: niet elke Aloë Vera crème is even effectief en vaak biedt het geen bescherming tegen de zon. Lees verder om te ontdekken hoe pure Aloë Vera en SPF samen een krachtige zonnebrandcrème vormen.

Waar is Aloë Vera goed voor?

Wanneer je verbrand bent door de zon, wordt je huid rood, pijnlijk, droog en kan het gaan trekken. Door je huid goed te hydrateren, kun je deze klachten verminderen. Om deze reden is Aloë Vera vaak een belangrijk ingrediënt in een aftersun lotion. Het hydraterende effect van Aloë Vera is namelijk ideaal om je verbrande huid te kalmeren en te verzorgen.

Niet alle Aloë Vera helpt even goed tegen zonnebrand

Veel aftersun lotions en andere producten met Aloë Vera gebruiken vaak een versie van de plant in poedervorm. Vaak is deze Aloë Vera niet zeer effectief. aloë vera gel

De meest effectieve vorm van de plant is de verse gel die uit de bladeren gehaald wordt. Verse Aloë Vera gel is moeilijker en kostbaarder om te verwerken, maar veel effectiever.

ALHYDRAN bevat geen Aloë Vera in poedervorm, maar vers verwerkte Aloë Vera gel van Aruba.

Lees meer: waar komt onze Aloë Vera vandaan?

Pure Aloë Vera gel als hoofdingrediënt

Aloë Vera is het hoofdbestanddeel van ALHYDRAN. Veel andere crèmes en aftersun lotions hebben vaak water als hoofdingrediënt. Door de hoge concentratie pure Aloë Vera gel is ALHYDRAN ideaal om op je zonverbranding te smeren.

Lees meer: wat onze Aloë Vera met je huid doet.

Je verbrande huid heeft meer nodig dan alleen Aloë Vera

Aloë Vera trekt vocht uit het weefsel onder je huid om je huid van vocht te voorzien, daar waar het nodig is. Dit is een zeer krachtige eigenschap. Helaas is alleen een hydraterende werking niet voldoende om je verbrande huid goed te herstellen en langdurig te verzorgen. Het vocht wat de Aloë Vera naar je huid heeft gebracht, kan namelijk ook weer makkelijk verdampen. Daarom heb je naast een hydraterend effect ook een occlusief (vochtvasthoudend) effect nodig.

ALHYDRAN is een crème die beide effecten heeft. Dit komt doordat de crème niet alleen  hydraterende ingrediënten bevat (zoals Aloë Vera), maar ook vocht vasthoudende ingrediënten bevat. Dit zijn onder andere natuurlijke oliën zoals Jojoba olie. Dit zorgt voor een vetvrij laagje of dakje over je huid, waardoor het vocht niet verdampt. Hierdoor kan de pure Aloë Vera gel optimaal werken en je huid goed herstellen.

De voordelen van ALHYDRAN bij zonnebrand (zonverbranding)

  • Het hoofdingrediënt is pure Aloë Vera gel (niet water)
  • Bevat vers verwerkte Aloë Vera gel (geen poeder)
  • Hydrateert en helpt vocht vasthouden
  • Trekt snel in en plakt niet
  • Langdurig effect

Zonnebrand met Aloë Vera

Wil je de verzorging en hydratatie van Aloë Vera combineren met zonbescherming? Dan zoek je een Aloë Vera zonnebrand. De zon kan je huid flink uitdrogen, daarom is het fijn om je huid goed te hydrateren voordat je in de zon gaat.

Het is alleen nóg belangrijker om je huid goed te beschermen. Zorg er daarom wel voor dat een Aloë Vera zonnebrand minstens een SPF van 30 heeft. Een crème met SPF 30 beschermt namelijk tegen 97% van de UVB stralen (waarbij 50 beschermt tegen 98%). Als er bescherming tegen UVA stralen op de tube staat, beschermt de crème naast UVB-straling, ook tegen deze UVA-straling.

Lees meer: SPF, hoe het werkt en wat het doet.

Een goede Aloë Vera zonnebrand is bijvoorbeeld ALHYDRAN SPF 30. Hydrateer je huid en geniet onbezorgd van de zon!aloë vera zonnebrand

Ook al is Aloë Vera erg goed voor je huid, het beschermt je niet tegen UV-straling. Pure Aloë Vera gel of een aftersun lotion biedt geen zonbescherming. Deze lotions zijn bedoeld voor wanneer je niet meer in de zon komt.

Ben je verbrand en kun je niet anders dan je huid weer aan de zon blootstellen? Dan kun je een zonnebrandcrème met Aloë Vera gebruiken. Dit beschermt en verzorgt je huid tegelijk. Zorg er wel voor dat de crème minstens een SPF van 30 heeft.

Het is mogelijk om zelf zonnebrand te maken. Is het verstandig? Nee. Je kunt op internet gemakkelijk een recept vinden om zelf zonnebrand met Aloë Vera te maken. Het is alleen niet verstandig om dit te doen. Bij een zonnebrandcrème is het namelijk belangrijk dat het voldoende tegen UVA- en UVB-straling beschermt. Als je zelf zonnebrandcrème maakt, heb je geen garantie dat de crème je voldoende beschermt.

Lees meer: het belang van een goede zonbescherming.

Bedrijven die zonnebrand ontwikkelen en produceren, mogen alleen de symbolen van de certificeringen op hun verpakking zetten wanneer ze aan strenge eisen voldoen. Dit omdat een juiste zonbescherming zeer belangrijk is. UV-straling is namelijk zeer schadelijk voor je huid, je huid kan verbranden en het vergroot de kans op huidkanker. In tegenstelling tot veel andere zonnebrandcrèmes beschermt ALHYDRAN SPF 30 tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

Ervaringen met ALHYDRAN SPF 30

Ik ben heel tevreden met de Alhydran spf 30. Eerst deed de dokter die behandelen door mijn oor aan te stippen met stikstof, maar dit ging steeds niet helemaal weg. Met deze Alhydran met zonnebescherming 30 ging de zonneschade in zijn geheel weg na 1 maand. Alle lof!

Man

Ik heb een hele droge en gevoelige huid. Bij andere crèmes blijf ik maar smeren om mijn huid verlichting te geven en minder trekkerig te maken. Met zonnebrandcrèmes ben ik gestopt, omdat mijn huid daar nog meer van uitdroogt. Omdat Alhydran zo goed werkt voor mijn littekens en ik het inmiddels voor mijn hele huid gebruik, wilde ik toch eens de crème met SPF30 proberen. En hoera: dit is voor het eerst dat ik een zonnebrandcrème verdraag. Wat een fijn product! Deze crème maakt mijn huid zacht en sluit haar niet af. Het is niet plakkerig en trekt goed in. Ongekend voor een zonnebrandcrème! Ik gebruik eerst de 'gewone' Alhydran en gebruik daarna Alhydran 30SPF. Heerlijke luxe.

Vrouw

Ik heb het gebruikt voor een brandwond. Dit gaf verlichting. De huid nam het goed op zonder vettige laag achter te laten.

Ineke

Aloë Vera zonnebrandcrème gebruiken

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Het proefmonster wordt de volgende werkdag verstuurd. Bezorging in je brievenbus door de postbode, alleen in Nederland. Maximaal 1 proefmonster per adres.

"*" geeft vereiste velden aan

Kies het proefmonster*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.