Droge huid ellebogenDroge huid ellebogen

Droge huid? Zo kom je er vanaf

Iedereen heeft weleens te maken met een droge huid. Het jeukt, irriteert, schilfert en ziet er vaak rood uit. Heel vervelend! Zeker wanneer je het al een tijdje hebt en het niet minder wordt. Goed nieuws: je kunt er wel degelijk vanaf komen.

Een droge huid: hoe ontstaat het?

Droge huidplekken ontstaan wanneer de huidbarrière te dun wordt. Die barrière is een beschermend laagje dat uit vetten bestaat. Wanneer dit laagje te dun wordt, kan het vocht in je huid sneller verdampen. Je waterhuishouding raakt uit evenwicht. En je huid droogt uit.

Mogelijke oorzaken van een droge huid

Heb jij last van een droge huid of droge plekken. Dit zijn de mogelijke oorzaken:

1. Te vaak douchen/wassen met zeep
Iedere dag douchen is te veel van het goede. Net als te lang, te heet en te vaak je handen wassen met zeep.

Ook te veel contact met reinigingsmiddelen of chemische stoffen kan droge plekjes veroorzaken. Het droge, geïrriteerde en jeukende gevoel wat het je kan geven, kan op lange termijn zelfs blijvend zijn.

Je spoelt letterlijk je huidbarrière weg. Warm en vooral heet water zorgt ervoor dat je huid ontvet. Stevig schrobben met zeep maakt het erger. En dat terwijl je huid het vet juist nodig heeft om vocht vast te houden. Gevolg: vocht verdampt en je huid droogt uit.

2. Kachel, vrieskou en wind
Bij koude tempraturen draaien we de verwarming vaak omhoog. De kachel zorgt voor een kurkdroge lucht in huis. Ook de vrieskou en gure wind zijn droog. Je huid krijgt dan buiten- én binnenshuis te weinig vocht. Dat verhoogt de kans op uitdroging van je huid.

3. Huidziekten en ouderdom
Eczeem en ichthyosis: twee voorbeelden van huidziekten die zorgen voor uitdroging van de huid. Ook ouderdom is een mogelijke oorzaak: verouderde huid verliest het vermogen om vocht vast te houden.

4. Wonden
Wanneer je huid beschadigd is na een wond, verliest je huid vaak zijn vermogen het vochtgehalte op peil te houden. Oók wanneer je huid weer gesloten is! Je huid mist dan het ‘dekseltje’ waarmee normaal gesproken vocht vastgehouden wordt. Een brandwond, operatiewond, litteken, chronische wond kan de reden zijn dat je huid droog is.

Droge huid voorkomen

Als je de oorzaak van je droge huid hebt achterhaald, kun je direct maatregelen nemen. Al is dit niet altijd zo eenvoudig. Zéker niet bij (ernstige) wonden…

Tips tegen droge huidplekjes

De praktische huis-tuin-en-keuken tips zijn:

  • Douche minder vaak.
  • Vermijd contact met reinigingsmiddelen.
  • Gebruik minder zeep (of kies een neutrale zeep).
  • Stook de kachel niet te hoog in de winter
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis. Lucht je woning, óók in de wintermaanden. Of zet een bakje met water op de verwarming.

Smeer je droge plekken in met een voedende crème voor de droge huid.

Crèmes werken niet?

Je hebt vast al wel eens een crème geprobeerd. Helaas werken die vaak niet. De droge plekken blijven. En dit is waarom:

Veel mensen smeren een zalf die enkel hydrateert. Helaas is hydrateren maar het halve verhaal: zulke zalfjes brengen wel vocht in, maar herstellen de huidbarrière niet.

Je kan zo’n product wel op je droge huidplekjes smeren. Maar verbetering? Ho maar. Dit komt omdat je huid het vocht niet kan vasthouden. Het vocht verdwijnt weer net zo snel als dat je het aanbracht.

Voor een droge huid is meer hulp nodig. Want je wil dat je huid ook vochtig blijft. Daarvoor heb je een crème nodig. Eentje die vocht inbrengt én zorgt dat je huid het vasthoudt.

ALHYDRAN hydrateert én houdt vocht vast

ALHYDRAN is een sterk hydraterende crème. Het brengt vocht in én zorgt dat je droge huid zijn dekseltje terugkrijgt. Oftewel: je huid kan de vochtbalans weer herstellen. De droge huid plekken worden snel minder of verdwijnen helemaal.

De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk en klinisch bewezen in onafhankelijke studies. De crème wordt niet voor niets gebruikt in ziekenhuizen en brandwondencentra wereldwijd.

De redder in nood bij droge huidplekken

Speciaal voor de extreem droge huid is er ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care. Een intens voedende crème. Die jou zelfs bij de meest droge huidplekken kan helpen.

Waarom deze tube nóg beter werkt tegen een droge huid? Simpel: het pakt de droge huid nóg specifieker aan dan de gewone ALHYDRAN.

Deze crème geeft een zeer intensieve verzorging. Het versterkt en ondersteunt de huid die extra voeding nodig heeft. Met Cracked Dry Skin Care voelen zelfs de droogste huidplekjes minder strak, pijnlijk en trekkerig aan.

Andere voordelen voor de droge huid

ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care:

  • Werkt langdurig (3 á 4 uur)
  • Het voelt niet vettig aan
  • Smeert heel goed uit (dus je hebt maar een klein beetje nodig)
  • Voorkomt kloven, velletjes en huidschilfers
  • Parabeen- en parfumvrij
  • Geschikt voor alle huidtypen

Lees de ervaringen van andere gebruikers. Of bestel direct een tube om de voordelen zelf te ondervinden.

Ervaringen met ALHYDRAN bij een droge huid

Wat werkt dit goed! Ik heb veel minder last van jeuk, roodheid en een droge huid. Ik heb last van Psoriaris, eczeem en een droge huid. Op advies van de dokter heb ik veel geprobeerd, maar niks helpt zo goed als ALHYDRAN.

Melissa

Na enkele dagen de zalf intensief gebruikt te hebben al een duidelijke verbetering waar te nemen. Vochtbalans is na enkele weken verbeterd op de droge plekken (handpalmen). Ik ben positief verrast. Voor ALHYDRAN heb ik al vele soorten crème geprobeerd, maar zonder resultaat.

Dick

Fijne crème. Smeert goed uit en trekt goed in, en verbetert de huid snel.

Karin van Bree
  • Vermindert schilfers

  • Langdurige hydratatie

  • Kalmeert de huid direct

Voed en herstel je droge huid

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Het proefmonster wordt de volgende werkdag verstuurd. Bezorging in je brievenbus door de postbode, alleen in Nederland. Maximaal 1 proefmonster per adres.

"*" geeft vereiste velden aan

Kies het proefmonster*
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.