Jeuk door brandnetels verhelpen
Als er één plant is waar we als kind al voor oppassen, is het wel de brandnetel. De vervelende bultjes, huiduitslag en natuurlijk de jeuk. Wat werkt nou écht tegen de jeuk van een brandnetel?
In dit artikel bespreken we de manieren om de brandnetel jeuk te verhelpen. Daarbij is er maar één waarvan de werking bewezen is: onze crème ALHYDRAN Anti Itch Care.
Brandnetelthee tegen de jeuk?
Het klinkt heel gek: een thee die getrokken is uit de brandnetels zelf, zou werken tegen jeuk en huiduitslag. En inderdaad, veel websites benoemen dit als redmiddel. Maar wij konden er geen wetenschappelijk bewijs voor vinden.
En het is een lang proces om zo’n thee te maken. Dat moet makkelijker kunnen, toch?
Paardenbloemen om de jeuk te bestrijden?
We hebben het als kind allemaal gedaan: de steeltjes van paardenbloemen splijten en de witte sap op de brandneteluitslag smeren. Want dat zou de jeuk verzachten.
Gek genoeg is het volgens verschillende bronnen juist de gele bloem die de brandnetel jeuk verhelpt. Ook hiervoor konden we geen wetenschappelijk bewijs vinden.
Brandnetel jeuk verhelpen met anti-jeuk crème
Oké, brandnetelthee en paardenbloemen zijn dus geen betrouwbare oplossingen tegen de steken van brandnetels. Wat dan wel?
Probeer ALHYDRAN Anti Itch Care eens. Onze crème heeft niet alleen een bewezen werking, maar zorgt ook nog eens heel goed voor je huid.
Wat is ALHYDRAN Anti Itch Care?
‘Anti Itch’ betekent anti-jeuk. Er is een ingrediënt toegevoegd aan de crème om de werking te versterken: ‘iCOOL ML – Menthol Lactate’.
iCOOL ML is een anti-allergene stof die de huid verkoelt en jeuk verzacht. En, heel belangrijk: het droogt je huid niet huid, wat andere middeltjes vaak wél doen.
Dankzij onze anti-jeukzalf is je brandnetel jeuk snel verholpen of minder. Bovendien merk je snel dat je huid soepeler en gladder aanvoelt.
Met Anti Itch Care in huis ben je voorbereid op jeuk. Niet alleen om brandnetel jeuk te verhelpen, maar ook bij jeuk door de processierups, muggenbulten en bij een gevoelige huid komt deze tube goed van pas. Ben je ook al overtuigd?
Veelgestelde vragen over jeuk door brandnetels
Waarom steken brandnetels eigenlijk?
Als je goed naar de brandnetel kijkt, zie je hele kleine brandharen zitten. Die beschermen de plant tegen jouw aanraking. Want daardoor kan je plant beschadigen.
Zodra jij de brandnetel aanraakt, valt de top van het haartje eraf. Daaronder zit een naaldje, en daardoor word je gestoken.
Waarom jeuken de steken van brandnetels?
Als een naaldje in je huid prikt, komt er een mix van chemische stoffen in je lichaam. Je lichaam reageert hierop en er komen bultjes op je huid. Zo gaat je huid dus jeuken.