tattoo nazorgtattoo nazorg

Nazorg van een tattoo

Nadat je een tattoo hebt laten zetten, is het belangrijk dat je hem goed verzorgt. Voor de nazorg van je tattoo gebruik je een speciale crème of zalf en kun je een paar weken een aantal dingen niet doen. Lees hier welke crème je kunt gebruiken en wanneer de nazorg voor je tattoo voorbij is.

De eerste nazorg voor je tattoo en helende huid

Zodra je tattoo is gezet, zal er folie overheen gaan (tenzij de tatoeëerder werkt met second skin). Na een paar uur kun je de folie eraf halen. Nu begint de nazorg. Het is belangrijk dat je de tattoo schoonhoudt. Dit is omdat het een soort schaafwond is. Het is daarom beter om geen strakke of pluizige kleding op de plek van de tattoo te dragen.

Wassen

Het schoonhouden van je nieuwe tattoo is heel belangrijk. Je gebruikt hier waarschijnlijk een speciale zeep of wasgel voor. Het is hierbij belangrijk dat je een neutrale zeep zonder parfum gebruikt. Je tatoeëerder zal je waarschijnlijk een product aanraden.

Vaak moet je jouw tattoo 2 tot 3 keer per dag wassen. Is er viezigheid op je tattoo gekomen? Was dan een keertje extra.

Insmeren met speciale tattoo zalf

Als je tattoo nog een open schaafwond is, kun je er alleen specifieke zalf of crème op smeren. Gebruik hiervoor de zalf of crème die je tatoeëerder aanraadt. Vaak is de richtlijn hierbij dat je jouw tattoo 2 tot 3 keer per dag moet insmeren. Dit kan gemakkelijk na het wassen.

Zon vermijden en infecties voorkomen

Bij een goede nazorg voor je tattoo is het essentieel om infecties en verloop van de inkt te voorkomen. Dit kun je doen door de zon te vermijden en voor een paar weken niet te zwemmen en in bad of naar de sauna te gaan. Sporten is ook niet verstandig vlak na het zetten van je tattoo.

Vermijd de zon met je tattoo

Je kunt voordat je tattoo geheeld is nog geen zonnebrand op je tattoo smeren. Dit is een van de redenen waarom je jouw nieuwe tattoo uit de zon moet houden en moet bedekken wanneer je buiten komt of onder de zonnebank gaat. Bovendien kan de zon iedere tattoo vervagen.

Hoe lang mag je niet sporten met je nieuwe tattoo?

Vaak krijg je na het zetten van je tattoo het advies om 1 week niet te sporten. Dit is omdat door de warmte je poriën open gaan staan, waardoor bacteriën makkelijker binnendringen en inkt uit je tattoo kan lopen.

Hoe lang mag je niet zwemmen, in bad of naar de sauna?

Zwemmen, badderen en naar de sauna kun je vaak de eerste 4-6 weken niet doen. Dit komt doordat langdurige blootstelling aan water de huid week maakt. Hierdoor kunnen korstjes loslaten. Als je zwemt in de zee of een meer, is het infectiegevaar ook erg groot.

Zwemmen in chloor kan er juist weer voor zorgen dat de inkt uit je tattoo getrokken wordt. De sauna en een warm bad kun je daarom beter vermijden. De warmte zet je poriën open waardoor de inkt weg kan lopen.

Wanneer de huisarts of tatoeëerder bellen?

Merk je dat je tattoo niet goed geneest of raakt het ontstoken? Bel dan je huisarts of je tatoeëerder. Vaak heelt de wond van je tattoo binnen een week. Gebeurt dit niet? Ook dan kun je bellen. Bij twijfel over de genezing kun je altijd contact opnemen met je huisarts of tatoeëerder.

Huid genezen? Blijf de nazorg voor je tattoo doorzetten

Als je wond is genezen, kun je voor een deel weer normaal met je huid omgaan. We hebben het hier over je tattoo die genezen is en waar de korstjes vanzelf van zijn afgevallen. Je kunt helaas niet alles al weer doen en de nazorg voor je tattoo is nog niet klaar.

Je kwetsbare huid blijven verzorgen

Nadat je tattoo is geheeld (meestal na 1 week), is je huid nog steeds kwetsbaar, zeker de eerste paar weken. Het is daarom verstandig om je tattoo goed te blijven verzorgen.

Verzorg en bescherm je tattoo met een crème zoals ALHYDRAN. Dit is een medische crème die geschikt is voor de meest kwetsbare huid. Het hydrateert en helpt je huid om vocht vast te houden. Dit maakt het ideaal om je tattoo goed te verzorgen, roodheid te verminderen en uitdroging te voorkomen.

Je kunt ALHYDRAN ook perfect onder kleding gebruiken. Het trekt namelijk snel in en geeft geen vlekken. Verder is het belangrijk dat je de crème alleen op een gesloten huid zonder korstjes aanbrengt.

Blijf SPF smeren voor behoud van je tattoo

Tattoos vervagen door uv-licht. Met name de kleuren van tattoos worden valer door UV stralen. Blijf daarom zeker de eerste weken, maar ook zolang je jouw tattoo hebt, goed smeren met SPF. Doe dit ook wanneer de zon niet fel is, of als het bewolkt is.

tattoo in de zon

Om te profiteren van goede verzorging voor je kwetsbare tattoo en zonbescherming, kun je ALHYDRAN met SPF 30 gebruiken. Het zorgt voor optimale hydratatie van je nog steeds herstellende huid en biedt hoge zonbescherming.

Gratis proefmonster bestellen

Werkt ook prima op een tatoeage. Snelle genezing en tattoo werd snel kalm. Super product!

Anoniem

Ik heb een tattoo waar blaren op zijn ontstaan door de laserbehandeling. Deze blaren zijn kapot gegaan. Calendula is niet geschikt (genoeg) voor open wondjes, prikt ook een beetje. ALHYDRAN is zachter en lijkt een helende werking te hebben. Iets minder zwelling al vlak na gebruik.

Tim

Zeer effectief voor nabehandeling bij het weg laseren van een tattoo.

Man

ALHYDRAN gebruiken voor jouw tattoo?

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

Let op! We versturen alleen in Nederland proefmonsters.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.